647 poze   86875 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 aprilie 2007

despre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon

Pentru porumbeii care au fost tinuti inchisi pe toata perioada iernii, primele antrenamente in jurul casei se fac cu mare atentie si grija.
Cu doua saptamani inainte de a fi lasati liberi la zbor, ratia de hrana a porumbeilor trebuie sa fie formata din urmatorul amestec: orz, orzoaica, grau, porumb, toate in parti egale ( ¼ ). Administrandu-le porumbeilor acest amestec se previne ingrasarea lor excesiva, cunosut fiind faptul ca grasimea ii ingreuneaza si nu face casa buna cu zborurile sportive. Primele zboruri sunt de voie si porumbeii sunt lasati sa zboare liber cat vor. In primele zile de antrenament acestia vor primii in apa de baut la 1 litru de apa 1 lingura (de supa) cu miere si 2 comprimate de aspirina (acid salicilic, medicament cu actiune antiinflamatoare si analgezica) cu scopul de a reduce efectele febrei musculare, prin micsorarea congestiei muschilor si a sensibilitatii dureroase a acestora. Amintesc aici faptul ca febra musculara poate sa apara dupa efort la porumbeii care au fost lipsiti de miscare, deci neantrenati.
Dupa 3-4 saptamani de acomodare incep antrenamentele in jurul casei. Acestea se fac de 2 ori pe zi: dimineata cat mai devreme si seara. Mai exact dupa amiaza nu prea tarziu, pentru a evita caderea intunericului si ramanerea afara a porumbeilor. Eliberarea porumbeilor, la antrenamente, se face inainte de a li se administra tainul de mancare, cu scopul de a-i invata sa reintre in adapost la chemarea cu care i-am invatat (fluierat sau alte semnale sonore).
Antrenamentele in jurul casei cresc progresiv ca durata: la inceput 15 minute dimineata si 15 minute seara si se ajunge in 2-3 saptamani la 2 ore dimineata si 1 ora dupa amiaza. Cand se mareste durata efortului de zbor se adauga in apa de baut miere si aspirina, in proportiile aratate mai sus. Porumbeii trebuie obisnuiti sa zboare cat mai mult timp posibil, iar la intoarcerea din zbor sa intre cat mai repede in crescatorie. Porumbeii care au obiceiul sa piarda timp pe afara este recomandabil ca in ziua respectiva sa nu li se dea de mancare; a doua zi vor fi primii care vor intra in crescatorie.
Dupa ce porumbeii au ajuns sa zboare progresiv in jurul crescatoriei aproximativ cate 2 ore incepem antrenamentele cu cosul pe directia rutei de zbor. Cu o saptamana inainte de a-i duce la antrenament cu cosul se recomanda ca porumbeii sa fie introdusi 2-3 nopti consecutiv in cosurile de transport pentru acomodarea lor cu aceste cosuri si eliminarea, sau cel putin reducerea starii lor de stres, stare care poate avea efect de franare, chiar inhibare, in orientare la antrenamentele propriu zise. Antrenamentele se vor programa progresiv de la 10 ...15 km, apoi de la 30 km, indicat fiind ca deplasarea porumbeilor pentru aceste distante sa se faca cu alta masina decat cea a clubului; de abia pentru urmatoarele antrenamente de la 60 km si 100 km deplasarea trebuie sa se faca cu mijlocul de transport al clubului. Dupa aceste antrenamente porumbeiloe li se acorda o pauxa de o saptamana, dupa care urmeaza concursul oficial.
Atrag atentia tuturor ca primele antrenamente care se fac de fiecare crescator in parte trebuie sa fie efectuate obligatoriu numai in zile cu soare si fara vant. Este bine sa evitam cu orice pret catastrofele la inceput de sezon pentru a nu strica tot anul competitional. Primele antrenamente pot fi facute la interval de 2 zile, mai ales daca timpul este frumos si porumbeii manifesta pofta de zbor. Ultimile 2 antrenamente pot fi facute la intervale mai mari (de 1 saptamana), iar intre aceste ultime antrenamente cu clubul se poate face, la mijlocul saptamanii, un antrenament privat de la 15 km, cu lansare individuala – unul cate unul, a intregului lot de porumbei. Aceasta metoda de antrenament este recomandabila pentru porumbeii tineri care inca nu au obisnuinta zoborurilor si mai ales de unul singur. Pentru porumbeii care au obisnuinta concursurilor, mai ales a celor de fond, sunt suficiente 2 antrenamante cu clubul, dupa care urmeaza concursurile oficiale.
Dupa primul concurs antrenamentele in jurul crescatoriei continua, dar se scurteaza durata de zbor, fiind suficiente zilnic 2 antrenamente – dimineata si dupa amiaza – de cate 30 minute fiecare.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.