647 poze   50795 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 aprilie 2007

gripa porumbeilor

Gripa porumbeilor
January 29th, 2011 by Andrei

Îmbolnăvirea aparatului respirator se datorează mai multor agenţi infecţioşi, care produc o boală mixtă. Între cauzele declanşatoare amintim factorii care scad rezistenţa organismului, între care şi condiţiile de întreţinere a volierei.
Agenţi patogeni
Între agenţii patogeni implicaţi se numără micoplasme, viruşi, ciuperci şi Trichomonas. Acestea scad rezistenţa
organismului şi produc mediu favorabil pentru înmulţirea germenilor de pasteurele, coci [...]Indicaţii pentru menţinerea igienei
January 26th, 2011 by Andrei

Curăţirea porumbarului
Excrementele, deşeurile şi aşternutul trebuiesc eliminate zilnic, iar după aceea prumbarul trebuie aspirat. Adăpătoarele şi hrănitoarele trebuiesc spălate zilnic cu apă călduţă şi uscate înainte de a fi puse din nou în funcţiune.
Dezinfecţie cu desinfectans
Poate fi utilizat contra virusurilor (de ex. variola porumbeilor), bacteriilor (de ex. salmonele, E. coli), micoplasmelor şi ciupercilor. În [...]INS 15
January 25th, 2011 by Andrei

Flacon 300 ml

Insecticid sub formă de concentrat cu efect imediat şi îndelungat, pentru utilizare în porumbar.
Compoziţie: 3 % cipermetrină, ciclohexanon, izopropilglicol
ATENŢIE: manevrarea soluţiei pe timpul utilizării să se facă cu grijă, are efect dăunător asupra sănătăţii, a nu se înghiţi, a se evita contactul cu pielea. Are efect iritant asupra ochilor şi pielii. [...]Chevi-tren
January 24th, 2011 by Andrei

Prezentare: Flacon a 300 ml • Insecticid cu efect îndelungat. Pentru porumbei voiajori
Compoziţie: 300 ml

conţine 3 g 2-clor-1-(2,4,5-triclorfenil)-vinil-dimetil-fosfat
Indicaţii: contra muştelor, ţânţarilor, ectoparaziţilor (acarieni,căpuşe, păduchi)
Dozare: 60 ml soluţie în 2 litri apă.E Coli
January 6th, 2011 by Andrei

Escherichia coli este agentul patogen cel mai frecvent pe lângă salmonele cauzator de modificările bacteriene al tractului intestinal.
Agentul patogen
E.coli este un comensal al florei intestinale atât la om, cât şi la animalele homeoterme.
Bacteriile E.coli eliminate cu fecalele în mediul exterior rămân capabile de înmulţire timp de mai multe luni.
Bacteriile coli ajung prin intermediul furajului [...]Salmoneloza (salmonella)
January 5th, 2011 by Andrei

Este una din cele mai grave boli bacteriene ale porumbeilor, provocând pierderi mari în efective.
Agentul patogen
Boala este cauzată de Salmonella typhimurium var. copenhagen. Bacteria rămâne infectantă în mediul exterior în condiţii optime timp de un an.
Căi de infecţie cu salmonele:

inhalarea de praf cu salmonele
consumul de furaj infestat de insecte, şoareci, şobolani
adăpătoare şi hrănitoare murdărite
la [...]Sucul de usturoi
January 3rd, 2011 by Andrei

Am gasit un articol interesant legat de usturoi si administrarea lui porumbeilor. Mai jos gasiti o parte din articol iar articolul intreg il gasit pe blogul KING”S BLOG.
Sursa poza: farmacia-naturii.weblog.ro
In 1,5 litri de apa se pun 8 capatani mari de usturoi curatate si pisate marunt. Se mai adauga 1 lingurita cu miere din prima zi si se [...]Plan de vaccinare contra Paramixovirozei
January 2nd, 2011 by Andrei

Cea mai bună protecţie contra infecţiei cu Paramixovirus este imunizarea activă a întregului efectiv.
Cu vaccine chevivac-P200
Respectiv împiedicăm infecţia prin respectarea regulilor de igienă. Vaccinarea preventivă prezintă succes numai dacă acoperă tot teritoriul.
Data vaccinării preventive
Pentru vaccinare este apt fiecare porumbel adult şi vizibil sănătos. Porumbeii vizibil bolnavi şi cei slăbiţi nu pot fi vaccinaţi.
Reproducătorii: cu 4 [..

Plan de vaccinare contra Salmonelozei
January 1st, 2011 by Andrei

Cea mai sigură protectie contra infecţiei cu Salmonella reprezintă vaccinarea preventivă cu chevivac-S.
Data vaccinării

Fiecare porumbel sănătos poate fi vaccinat. Nu pot fi vaccinaţi porumbeii bolnavi şi cei puşi în carantină. Înaintea vaccinării se efectuează un tratament cu antibiotic pentru a preveni mortalităţile cauzate de eventualele boli nerecunoscute.
Porumbeii pot fi vaccinaţi:

Porumbeii tineri: cu o săptămână [...]Usturoiul
April 9th, 2010 by Andrei

De-alungul anilor utilizarea ustoroiului la porumbei s-a dovedit a fi benefic.

Metodele de administrare a ustoroiului sunt diverse, dintre aceste metode amintesc doar doua, restul le-am putea afla impreuna.

Ca suc proaspat in adapatori sau in hrana
Sau sub forma de aditiv pe baza de ulei adaugat la graunte. Uleiul de usturoi de buna calitate contine suc proaspat [...]Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.