647 poze   50795 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 aprilie 2007

electroliti

despre efectele benefice de electrolizi
Descriere album: Primul şi cel mai important lucru atunci când porumbelul se întoarce dintr-un concurs este rehidratarea. În timpul unei curse de fond – în funcţie de condiţiile meteorologice şi luând în considerare dacă porumbelul a băut apă înainte şi în timpul cursei – un porumbel pierde multă apă şi electroliţi. Deşi un porumbel nu transpiră, acesta pierde lichide (şi unele săruri), în mare parte prin intermediul sacilor aerieni (în afara dejecţiilor solide şi lichide). De aceea este important să administraţi electroliţi la sosirea din cursă. Scopul este să readuceţi cât mai repede posibil volumul şi presiunea sanguină la un nivel normal. Dacă pasărea bea numai apă, fără electroliţi, apa ajunge foarte repede în ţesuturi şi durează mult mai mult până volumul şi presiunea sanguină se stabilizează. Când volumul sanguin revine repede la normal, substanţele toxice sunt mai rapid eliminate din muşchi iar substanţele nutritive sunt mai rapid direcţionate către celelalte ţesuturi, efectul fiind că recuperarea se petrece mai rapid.

Un alt aspect foarte important pentru o bună recuperare îl constituie proteinele de calitate. Dacă porumbelul beneficiază de proteine de calitate în primele ore de la sosire, recuperarea are loc incredibil de rapid. Prin proteine de calitate se înţelege un supliment bine echilibrat de amino acizi sau, chiar mai bine, un supliment proteic uşor digerabil, având în compoziţie un amino acid similar celui existent în muşchi, spre exemplu proteina din zer.

Aceşti doi factori, alături de o nutriţie adecvată şi apă de calitate determină porumbelul să-şi recapete mai repede condiţia fizică. În condiţii normale, un porumbel de fond ar trebui să fie nerăbdător să zboare atunci când celorlalte păsări li se dă drumul afară, a doua zi după un concurs de fond.
Sursa: www.pipa.be
Traducere de Andrei – Silviu OpreaAlbumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.