647 poze   86798 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 aprilie 2007

salmoneloza

Salmonele sunt bacterii mobile care sunt eliminate o data cu excrementele, saliva, laptele de gusa si cu ouale infectate. Porumbeii insanatositi elimina multa vreme germenii patogeni. Prin contactul cu porumbeii straini, infectati, se transmite infectia.

Cand boala izbucneste, inseamna ca organismul pasarilor a trebuit sa se confrunte cu o infectie masiva. Exista mai multe forme de salmoneloza. Cand salmonelele ajung in tractul digestiv, patrund in peretele intestinului si, intr-un interval de 4-5 zile, apare o puternica inflamatie intestinala. Urmarea este o diaree apoasa sau mucoasa urat mirositoare, de culoare galbuie sau verzuie care produce o baltoaca in jurul pasarii bolnave. Capacitatea de digerare a hranei este grav afectata. Pasarile slabesc repede si moartea survine in cateva ore.

Cand salmonele ajung, prin peretele intestinal inflamat, in sistemul circulator, prin sange sunt, astfel, afectate toate organele interne. Cand salmonelele se fixeaza pe organe, apar umflaturi de marimea unor alune, galben – verzui. Porumbeii afectati sunt apatici si mor.

Daca agentii patogeni patrund increier si maduva spinarii, apare forma nervoasa (cerebrala) a bolii. Nervii se imflameaza, apar paralizii de diverse forme iar greutatea corporala scade.

In activitatea de control si prevenire se vor face cercetari coprologice de laborator. Daca rezultatul cercetarii este pozitiv, se administreaza furalizadon si antibiotice la indicatia medicului veterinar. Tratamentul poate dura peste o luna. In cazul unui atac usor se poate face un tratament cu furalizadon si tetraciclina prin apa de baut. In cazul unor imbolnaviri grave se vor face injectii cu antibiotice din sase in sase ore. Tratamentul prin apa de baut se realizeaza de doua orin in cinci zile cu pauza de doua zile. O data cu tratamentul se va efectua si o curatenie generala a adapostului.

Tratament:

Antibiotice ( + vitamina B-complex) per oral 2 X 1/4 tablete pe zi; antibiotice si sulfamide dizolvate in apa de baut (2 X 5 mg pe porumbel pe zi, timp de 6 zile).

Boala se poate preveni prin vaccinarea pasarilor cu ser antiparatific.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
porumbelazur 5 octombrie 2012  
da mai multe detalii despre medicamente la aceasta boala daca esti cunoscator de ea
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.